Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis, la videoconferința cu membrii CE: Recunoașterea reciprocă a testelor ar facilita libera circulație în Uniune

Friday, 20 November 2020, 07:13 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Klaus Iohannis a evidenţiat, la reuniunea membrilor Consiliului European, în format de videoconferinţă, dedicată aspectelor legate de gestionarea pandemiei de COVID-19, că întărirea coordonării statelor membre este prioritară, în contextul în care răspândirea virusului la nivelul UE este în continuare îngrijorătoare.

În ceea ce priveşte testarea, Preşedintele României a menţionat faptul că este importantă asigurarea schimbului regulat de informaţii şi de bune practici privind strategiile şi abordările de testare. Cu privire la recunoaşterea reciprocă a testelor, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că acest demers ar facilita libera circulaţie în Uniune. Totodată, Preşedintele României a arătat că există încă probleme specifice, care trebuie soluţionate pentru a facilita o abordare comună, cum ar fi corelarea testelor rapide cu cele RT-PCR, convenirea unui set de criterii şi condiţii comune pentru a se asigura un mecanism eficient„, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL