Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis avertizează: „Pericolul nu a trecut! E posibil să relaxăm anumite măsuri din 15 mai”

Tuesday, 28 April 2020, 19:22 Sursă: realitatea.net

 

„Am spus ca dupa 15 mai anumite restrictii vor fi reduse. Nu am atins maximul în România și o relaxare prematură ar fi fundamental greșită, poate distruge toate rezultatele bune obtinute pana acum. Vor rămâne multe restricții după 15 mai. Autoritatile, impreuna cu medicii si romanii au, pana acum, rezultate foarte bune. Nu ar fi pacat sa le dam cu piciorul?! Sunt constient ca oamenilor le-a fost greu sa stea acasa, ca medicilor si personalului medical le-a fost extrem de greu.

Pericolul nu a trecut! Este nevoie in continuare de maxima atentie. Faptul ca din 15 mai e posibil sa relaxam anumite masuri nu inseamna ca revenim la viata normala de dinainte de epidemie. Nu e o revenire brusca la normalitate. Nici nu stim cand vom reveni la o viata normala, spun expertii.

Nu vom putea să ne întâlnim în grupuri mai mari de 3, nu vom putea să plecăm din localitate fără un motiv foarte serios. Nu vom putea merge la restaurante și mall-uri. Marile festivaluri probabil nu vor avea loc în acest an, nu putem risca să avem un număr mare de persoane în același loc. Competițiile sportive: dacă se vor relua, există o probabilitate mare să se reia fără spectatori. Măsurile pe care le vom lua vor fi graduale: în 15 mai va fi ceva, dacă lucrurile vor merge încă ceva din 15 iunie și tot așa. Și tot timpul cu ochii pe statistică”, a subliniat șeful statului.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL