Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Kim Jon-un e ,,bolnav" - înalt oficial taiwanez

Friday, 01 May 2020, 11:16 Sursă: Realitatea.net

Întrebat dacă poate comenta informațiile contradictorii legate de sănătatea liderului nord-coreean, directorul general al Biroului Național de Securitate din Taiwan a afirmat, laconic, că acesta este ,,bolnav'', relatează Taiwan News. 

Oficialul de securitate a mai precizat că nu poate oferi informații spulimentare despre situația din Coreea de Nord decât în ,,spatele ușilor închise", pentru că Biorul are date relevante, însă divulgarea lor ar pune în pericol sursele care le-au oferit.

Temerile autorităților din Taiwan, la fel ca și ale celor din Japonia, Coreea de Sud, dar și din Statele Unite, sunt legate de situația extrem de volatilă din statul comunist și de riscul ca pe fondul unui vid de putere situația să scape de sub control.

Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, a afirmat miercuri că tatelor Unite ale Americii, a susținut o serie de declarații miercuri, în care a vorbit și despre așa zisa dispariție a lui Kim Jong-Un.„Nu l-am văzut. Nu avem nicio informaţie pe care să există un risc real de foamete, de penuriea alimentară în Coreea de Nord. 

,,Urmărim fiecare dintre aceste lucruri îndeaproape, întrucât ele au un impact real asupra misiunii noastre de a denucleariza în cele din urmă Coreea de Nord”, a declarat Pompeo potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Kim Jong-un nu a mai fost văzut din 12 aprilie, iar în presa din regiune au apărut speculații legate de starea sa gravă de sănătate, ca urmare a unei operații pe cord și chiar despre un presupus deces. Propaganda de la Phenian a încercat să contracareze zvonurile, prezentând o serie de ,,dovezi" conjuncturale, precum mesaje sau scrisori semnate de liderul suprem.  Și un înalt oficial sud-coreean a declarat, în urmă cu câteva zile, că liderul nord-coreean ,,este viu și se simte bine".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL