Coronavirus - România: 241339 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Kim Jong-Un a venit cu trenul blindat la summit-ul cu Donald Trump

Tuesday, 26 February 2019, 08:02 Sursă: REALITATEA.NET

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a sosit marţi dimineaţă în Vietnam pentru al doilea summit cu preşedintele american Donald Trump, au constatat jurnalişti ai agenţiei France Presse aflaţi la faţa locului.

Kim Jong Un a ajuns în gara Dong Dang, localitate vietnameză de la graniţa cu China, după o călătorie de 4.000 de kilometri cu trenul său blindat. El urma să meargă la Hanoi cu maşina pentru întâlnirea prevăzută miercuri şi joi.

Al doilea summit dintre Kim Jong Un și preşedintele american Donald Trump are loc la 27-28 februarie la Hanoi, au declarat surse bine informate în materie de securitate şi logistică.

Călătoria lui Kim cu trenul din capitala nord-coreeană Phenian până în capitala vietnameză, trecând prin China, a durat cel puţin două zile şi jumătate, ceea ce înseamnă că a trebuit să plece din Coreea de Nord încă de vineri sau sâmbătă.

Trenul lui Kim Jong Un urmează să se oprească la graniţa vietnameză, în gara din Dong Dang, unde va coborî din tren pentru a-şi continua drumul până la Hanoi cu automobilul, au precizat sursele.

Alte trei surse în legătură directă cu pregătirea summitului au indicat zilele trecute pentru Reuters că locul preferat pentru desfăşurarea reuniunii din 27-28 februarie dintre Trump şi Kim este Casa de oaspeţi a guvernului, un imobil din perioada colonială situat în centrul oraşului.

Toate cele cinci surse cu care a discutat Reuters au menţionat că planurile încă nu sunt definitive.

Coreea de Nord va deveni o "rachetă economică", anunță Trump


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL