Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Karl Lagerfeld, declaraţii şocante despre hărţuirea sexuală în industria modei

Tuesday, 17 April 2018, 16:48 Sursă: REALITATEA.NET

Celebrul creator de modă a făcut afirmaţii vehemente cu privire la acest aspect, ironizând fetele care îşi doresc o carieră în lumea modei. Mai mult, Karl susţine că hărţuirea sexuală nu mai este de mult subiect taboo în acest domeniu, iar fetele ar trebui să fie conştiente de acest aspect.

„Am citit undeva că acum trebuie să întrebi modelul dacă se simte confortabil să pozeze. Este pur şi simplu exagerat. De acum încolo, ca designer, nu poţi face nimic”, a susţinut Lagerfeld.

Acesta îl apără de asemenea în interviu pe Karl Templer, un stilist care a fost acuzat de comportament sexual neadecvat, în luna februarie, de numeroase modele care au declarat că acesta le-ar fi îndepărtat lenjeria intimă, fără permisiunea lor.

„Este incredibil. Dacă nu vrei să îţi fie daţi jos pantalonii, nu deveni model! Alătură-te unei mănăstiri. Va exista întotdeauna un loc pentru tine acolo. Ba chiar se fac recrutări!”, a mai spus Lagerfeld.

După ce „Me Too” a devenit virală pe internet, Uniunea Europeană şi-a propus elimimarea formelor de violenţă asupra femeilor şi a fetelor, în toate domeniile de activitate în care acestea se implică.

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL