Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Judecătorii au hotărât: Pelerinajul de Sfântul Andrei, din județul Constanța, NU poate avea loc. Decizia instanţei nu este definitivă

Wednesday, 25 November 2020, 10:22 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Tribunalul Constanţa a respins, miercuri, cererea depusă de Arhiepiscopia Tomisului de anulare a deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care interzice pelerinajele religioase, considerând-o neîntemeiată. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

"Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare parţială a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa nr. 72 din 10.11.2020 în ceea ce priveşte Anexa 1 punctele 2 teza I, 6 - 6.1, 6.2 raportat la punctul 5, punctul 13, formulată de reclamanţii... Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal”, a arătat Tribunalul Constanţa.

”Toate evenimentele care implică aglomerare umană de proporții pot crește riscul de infectare atunci când normele sanitare nu sunt respectate. Din punct de vedere tehnic e foarte greu să organizăm  astfel de evenimente și sa te asiguri că normele sanitare sunt respectate. Știm asta din anii anteriori. La un astfel de pelerinaj participă mii, chiar zeci de mii de oameni. Cred că e o decizie precaută în actualul moment. Trebuie să înțelegem că situația sanitară din România e foarte gravă în aceste momente. Asta nu înseamnă însă o suspendare a drepturilor religioase”, a declarat Dr. Radu Țincu - medic primar Terapie Intensivă, la Realitatea PLUS.

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL