Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

IULIA IONESCU a fost GĂSITĂ. IPOTEZĂ ŞOC: "Se depun eforturi ca să nu povestească nimic"

Sunday, 16 February 2014, 11:31 Sursă: REALITATEA.NET

IULIA IONESCU a fost găsită. Pentru găsirea tinerei de 15 ani, Poliţia susţine că a colaborat cu SRI şi DGIPI, în ciuda faptului că şeful de tren susţine că a sunat la 112 după ce s-a convins că a recunoscut-o pe eleva dispărută de acasă.

Patriarhia Română susţine că nu sunt date care să spună că IULIA IONESCU ar fi mers la o mânăstire din zona Sucevei, iar şeful de tren susţine că fata a fost însoţită la gară de un bărbat îmbrăcat în straie de călugăr, care i-a şi cumpărat biletul de tren.

Jurnalistul Lucian Mândruţă susţine, pe blogul său, o ipoteză tulburătoare, cea în care întregul incident s-ar dori muşamalizat.

"Povestea Iuliei Ionescu, plecata de la Bucuresti sa se calugareasca in Moldova suna romantic si adolescentin. Sa-l descoperi pe Dumnezeu, sa-i dedici viata, sa fii mireasa lui Hristos…

Suna bine, insa nu si legal. La 15 ani nu ai voie sa te casatoresti nici macar cu un barbat in carne si oase. La 15 ani nu ai discernamantul necesar pentru a-ti dedica viata cuiva. La 15 ani, singurii care te pot indruma sunt parintii tai. Nu confesorul si nici diriginta. Parintii.

La Suceava, exista informatii ca a fost dusa la tren de un calugar. Informatii initiale pe care cineva incearca acum sa le scoata de pe piata. Nu m-ar mira ca si seful de la CFR sa-si retraga declaratia. Pentru ca cineva in sutana sa iasa bine.

Si totusi, nu pot sa nu pun cateva intrebari: Unde a fost fata atatea zile? Miercuri noapte in tren, sa zicem. Dar totusi, unde a dormit joi? Vineri noapte? Unde? Pe strada? Nu cred, e frig in Moldova. La un hotel? Ar fi fost gasita. La vreun prieten? Nu are unul nici macar la Bucuresti.

Nu, parerea mea e ca a mers la sigur, la o manastire. Si ca acum se depun toate eforturile ca fata sa nu povesteasca nimic si totul sa fie musamalizat.

Eu nu cred ca autoritatile ecleziastice de la Bucuresti au vreo vina. Cred ca mai degraba discutam de o lipsa de sinceritate locala, din parte celor care au adapostit-o atatea zile. Oricum ar fi, undeva, la mijloc, e o minciuna. Tocmai de aceea ii incurajez pe colegii jurnalisti sa intrebe in continuare:

Ce s-a intamplat in acest timp? Are Patriarhia control complet asupra manastirilor sale? Joi aveam un comunicat ca Patriarhia incearca sa afle daca fata e la vreo manastire. A aflat? Au fost mintite autoritatile bisericii de la Bucuresti de catre calugarii care in acel moment (ipoteza mea) foarte probabil o adaposteau?

Dincolo de toate: e legal sa iei in custodie, intr-o manastire, un minor?

Nu, nu moral. Asta am stabilit deja: sa sculptezi cu cadelnita si mataniile in destinul fragil al unei fete naive nu e vreun semn de dragoste fata de Dumnezeu.

E doar un semn de iresponsabilitate fata de oameni.

Deci: e legal sa-mi tii copilul, fara sa-l pui sa sune acasa?", scrie Lucian Mândruţă.


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL