Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Italia dă undă verde slujbelor religioase din 18 mai

Thursday, 07 May 2020, 18:49 Sursă: Realitatea.net

Potrivit comunicatului, CEI a ajuns la un acord cu Guvernul în cadrul căruia bisericile vor lua măsuri de siguranţă pentru a-i proteja pe credincioşi de pericolul răspândirii coronavirusului.

Personalul bisericii va sta la intrările lăcaşelor de cult pentru a se asigura că enoriaşii vor menţine distanţa necesară unul de celălalt în timpul slujbelor, iar clădirile bisericilor vor fi dezinfectate - sunt două dintre măsurile ce vor fi luate pentru a evita o posibila infecție cu noul coronavirus în rândul enoriașilor.

Vă reamintim că Biserica Catolică italiană a protestat vehement împotriva deciziei Guvernului de la sfârşitul lunii aprilie de a întârzia reluarea slujbelor religioase cu participarea publicului, în pofida eliminării altor restricţii impuse pentru a limita răspândirea COVID-19.

Ministerul de Interne a declarat că s-a aflat în discuţii cu alte comunităţi religioase din Italia cu privire la măsuri similare pentru reluarea slujbelor cu public.

Până în prezent, pandemia de coronavirus a afectat grav Italia, unde s-au înregistrat aproape 30.000 de decese şi peste 214.000 de cazuri confirmate, țara aflându-se pe locul al doilea după Spania în topul celor mai afectate state de infecția cu SARS-CoV-2.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL