Ipoteză şocantă: Dragnea mituieşte populaţia exact ca înainte de OUG 13

Thursday, 29 November 2018, 18:23 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Informațiile despre o nouă ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere se înmulțesc pe zi ce trece. Și comportamentul PSD e tras la indigo cu cel din ianuarie 2017, când Liviu Dragnea și ai lui anunțau pomeni pe bandă rulantă pentru a cumpăra tăcerea populației.

Doar azi, premierul Dăncilă a făcut promisiuni mai ceva ca într-o campanie electorală, promițând fericirea pentru profesori, copii, veterani, muncitori constructori, agricultori și firme de ciment, după cum observă G4Media.

Iată lista cu promisiunile făcute joi la Alba Iulia de premierul Viorica Dăncilă:

– salariu minim brut de 3.000 de lei pentru muncitorii în construcții, cu scăderea taxelor pe muncă la angajator și angajat
– subvenții pentru producătorii și exportatorii de materiale de construcţii
– salarii și pensii crescute pentru profesori: două salarii brute pe an, 5.000 de euro pentru profesorii de la sate și 6 salarii medii brute la pensionarea celor cu 30 de ani vechime
– firmă de stat care să cumpere produsele agroalimentare de la producători
– conturi de economisire pentru copii, cu subvenții acordate de stat
– creșterea de cinci ori a indemnizaţiilor acordate invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război de la 1 ianuarie 2019

La fel s-a întâmplat în ianuarie 2017: "Dragnea anunța zi de zi creșteri amețitoare de pensii, salarii, subvenții, facilități, plus scăderi de taxe și impozite", după cum scrie Cristian Pantazzi.

Jurnalistul Vlad Petreanu a sesizat atunci stranietatea momentului și a intuit perfect ce urma să se petreacă: Dragnea voia să cumpere tăcerea populației, să-i mituiască pe români pentru ca aceștia să nu protesteze față de atacul dezlănțuit la justiție ce avea să urmeze.

Și așa s-a întâmplat: a venit OUG 13, dar și protestele masive care au întors amnistia și grațierea borfașilor. Populația – sau o parte importantă, vie și demnă – nu s-a lăsat mituită.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri