Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ipoteză șocantă: ''Jingle Bell'' nu a fost scris pentru Crăciun! Partea ascunsă a versurilor

Saturday, 24 December 2016, 13:26 Sursă: REALITATEA.NET

1.Unchiul lui J.P. Morgan a scris "Jingle Bells" 

Născut în 1822, compozitorul James Lord Pierpont a compus muzica şi a scris versurile pentru versiunea de bază a colindului. Sora sa mai mare, Juliet, s-a căsătorit cu milionarul Junius Spencer Morgan, iar fiul lor cel mare John Pierpont Morgan şi-a urmat tatăl în afacerile bancare, devind unul dintre cei mai puternici bancheri din Epoca de Aur, scrie Descoperă.

2. Pierpont nu era un familist convins 

Compozitorul colindului Jingle Bells era fiul lui John Pierpont. De la o vârstă fragedă, James Lord Perpont a căutat aventuri departe de familia sa din Boston. La vârsta de 14 ani acesta a fugit şi a părăsit şcoala alăturându-se echipajului unei nave care vâna balene, la bordul căreia a petrecut 10 ani.  În timpul Goanei după Aur din California, din 1849, Pierpont şi-a părăsit soţia şi copiii pentru a căuta comori în Vest. Ajuns acasă câţiva ani mai târziu, mult mai sărac decât era înainte, Pierpont şi-a părăsit familia din nou în 1853 pentru a deveni organist la o biserică unitariană din Savannah, Georgia, în care pastor era fratele său. La câteva luni de la moartea primei sale soţii, din 1856, compozitorul s-a căsătorit cu fata primarului din Savannah şi şi-a lăsat copiii în grija bunicilor lor.

3. "Jingle Bells" nu a fost numele original al cântecului

Când a fost lansat prima dată colindul de către o casă de producţie din Boston în 1857, atunci melodia avea titlul ,,One Horse Open Sleigh''. Doi ani mai târziu, numele a fost schimbat în ,,Jingle Bells''.

4. Locul unde cântecul a luat naştere creează în continuare dispute 

În suburbiile din Medford au apărut zvonuri conform cărora faimosul colind ar fi apărut în timp ce Pierpont bea în taverna Simpson în 1850, la un an după ce tatăl său a preluat o biserică uniariană. Conform cercetătorilor de la Universitatea din Boston, în momentul aparţiei zvonurilor,  Pierpont se afla încă în California căutând aur. Pierpont  a scris cântecul în vara lui 1857, în timp ce se afla în Boston.

5. ,,Jingle Bells'' nu a fost scris pentru a fi un colind de Crăciun 

Unii istorici susţin că melodia era cântată în timpul slujbei de Ziua Recunoştinţei. Versurile mai puţin cunoscute ale melodiei se referă la ,,agăţatul'' fetelor.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL