Întrunire istorică. Un nou summit privind denuclearizarea. Ce lideri se întâlnesc la discuţii

Tuesday, 18 September 2018, 08:01 Sursă: REALITATEA.NET

Sute de nord-coreeni purtând costume şi rochii tradiţionale l-au întâmpinat de asemenea pe Moon, cu flori şi fluturând steagurile peninsulei coreene şi al Coreei de Nord. Pe o pancartă din spatele lor se putea citi: "Salutăm cu ardoare vizita preşedintelui Moon Jae-in în Phenian!"

Summitul dintre cele două Corei va fi un test de turnură pentru o altă întâlnire pe care Kim i-a propus-o recent preşedintelui american Donald Trump, dând indicii dacă Kim este serios în ceea ce priveşte denuclearizarea, un angajament pe care l-a făcut în prima lor întâlnire din iunie.

Trump i-a cerut lui Moon să fie "negociator şef" între el şi Kim, potrivit ofiţerilor lui Moon, după ce Trump a anulat luna trecută o vizită la Phenian prin secretarul său de stat.

Washingtonul doreşte să vadă o acţiune concretă în favoarea denuclearizării din partea Coreei de Nord, înainte de a ajunge la un obiectiv cheie al Phenianului, declararea oficială a sfârşitului războiului coreean din 1950-1953.

"Dacă dialogul dintre Coreea de Nord şi SUA va fi reluat după această vizită, ar avea o semnificaţie importantă în sine", a spus Moon înainte de plecare.

Subliniind provocările viitoare, oficialul Coreei de Nord, Rodong Sinmun, a declarat marţi că "responsabilitatea cade în mod direct asupra Statelor Unite" pentru stagnarea discuţiilor privind denuclearizarea.

 

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN