Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Inspecţia Judiciară, sesizată în cazul violului din Caracal. Fata, violata de 4 bărbaţi, de ziua sa

Monday, 27 July 2015, 11:42 Sursă: REALITATEA.NET

Printre cei patru bărbaţi se află şi un militar american de la baza NATO Deveselu.

"Ca urmare a informaţiilor lansate în spaţiul public referitoare la cazul de agresiune sexuală din judeţul Olt, domnul judecător Marius Badea Tudose, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea identificării cauzei şi efectuării de verificări potrivit art. 74 alin. 1 lit. c din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare", se arată în comunicatul CSM.

Tragedia s-a petrecut pe 15 iunie, anul acesta, pe un câmp dintre Deveselu și localitatea Caracal. Patru indivizi au luat-o pe fata de 18 ani, au urcat-o în mașină, și au batjocorit-o. Tânăra a fost amenințată că dacă va scoate un cuvânt, va plăti cu viața ei.

Potrivit celor mărturisite de tatăl fetei, pentru Realitatea TV, cei patru agresori se află în stare de libertate.

"Fac toate prostiile prin Caracal, se laudă că o să scape, că nu o sa ajungă la București", a mai spus tatăl victimei.

Întrebat dacă dosarul s-a împotmolit și unde, tatăl fetei a precizat:

"Da, la Parchetul General. Justiția să își facă datoria. Premierul Ponta să ia măsuri. La Caracal se întâmplă ceva grav. Nu se poate să stea în libertate. Au plătit două fete să zică la proces că sunt prietene cu fata mea și că au mai făcut asta pentru bani. Fata mea a avut un inel dat la majorat și a stat în genunchi, în fața lor, plângând, spunând că le dă un inel pe care îl avea la mână, de aur, și trei miliioane, doar să o lase".

La rândul său, mama victimei a declarat:

"Ca mamă, nu se poate descrie în cuvinte durerea și ceea ce simți. Nu aș fi crezut niciodată să trec prin asta. Vedeam la televizor cazuri, dar credeam că sunt niște povești, coșmaruri și că nu pot fi adevărate. Nu credeam că pot fi astfel de oameni".

Întrebată de ce nu au sesizat autoritățile mai devreme, mamei fetei a răspuns:

"Am așteptat ca cei autorizați în drept să își facă treaba, pentru că nu știam. Suntem oameni de la țară, muncim toată ziua. Nu știm legile. Am așteptat ca cei care trebuiau să își facă datoria, trebuiau să ia măsuri. Mi-au oferit un miliard, apartament, mașină, tot ce aveau pe acolo, bine, părinții lor. Bineînțeles că nu erau banii lor. Părinții au venit la noi, de trei ori, în curtea noastră și ne-au zis să îi iertăm, că o să distrugem atâtea vieți, că au fost beți și că nu știau ce fac. Nu știu de ce nu s-au luat măsuri".

Victima se teme pentru viața ei și îi este frică să iasă din casă.

Locuitorii satului spun despre aceasta că este o față cuminte, cu rezultate bune la învățătură, care a mers la olimpiade și care cânta în corul bisericii.

Pe de altă parte, potrivit corespondentului Realitatea TV, unul dintre cei patru agresori, militar în cadrul unității NATO, este închis în casă de patru zile, iar mama sa este grav bolnavă. Aceasta a explicat, pentru Realitatea TV, fără să dorească să apară în fața camerei de filmat, că băiatul său s-a aflat la locul nepotrivit.

A fost deschis un dosar de cercetare penală în cauză, care a fost mutat de la Tribunalul Caracal la Parchetul Militar din București, pentru că, reamintim, unul din cei patru bărbați este militar.

Filmul blatului total dintre procurori şi judecători în cazul violului de la Vaslui

 

CSM, primele măsuri în cazul violului din Vaslui: magistraţii care au instrumentat cazul, cercetaţi

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL