Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Incredibil: În plină criză de locuri la ATI, o secție de Terapie intensivă complet utilată stă închisă din lipsă de medici

Tuesday, 10 November 2020, 15:00 Sursă: Realitatea.net

Fiecare pat, cu ventilatorul lui. Practic, oricând poate să primească pacienți. Cu toate astea, secția este închisă din 6 iulie.

De peste trei luni, secția de Terapie intensivă a spitalului din Mioveni este închisă. Deși are toată aparatura necesară, aici nu au ajuns pacienți pentru că medicii nu vor să lucreze aici.

"În momentul în care a încetat delegarea medicilor, s-a închis sectia ATI. Am încercat să găsim medici numai că este foarte greu ... și am tot sperat că vor exista demersuri la nivel guvernamental de alocare de medici cu aceasta specialitate", a afirmat doctor Horia Trăilă, directorul Spitalului Mioveni.

Managerul spitalului a făcut nenumărate demersuri, însă nimeni nu a fost interesat. Mai mult, primarul a oferit doctorilor chiar și locuințe pentru a sta cât mai aproape de spital, dar și salarii atractive. Efortul pare să fi fost în zadar,

"Eu am mai facut acest apel. Este păcat de secția de ATI. Este a treia lună de cand este închisă. Este păcat de cei care au nevoie și de aparatura care este la Mioveni. (...) Le oferim casă, masă și salarizare. La vremea respectivă (în perioada în care se făcae delegarea -n.r.) am găsit doar doi medici de la București", a precizat, la rândul său, Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni. 

Pentru redeschiderea secției de Terapie Intensivă de la Mioveni este nevoie de un medic specialist, dar și de patru rezidenți, sau de patru medici specialiști.

Potrivit unei declarații făcute în trecut de edil, în funcție de grad și vechime, un medic poate câștiga, pe lună, până la 30.000 de lei, cu gărzi și sporuri.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL