Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Secție nouă de ATI de la Spitalul Mioveni, inutilă din cauza lipsei medicilor. Salariul poate ajunge la 30.000 de lei

Tuesday, 04 August 2020, 18:59 Sursă: realitatea.net, mediafax

Autor: Irina Chirtoc

Corpul vechi al clădirii este unitate Covid. Potrivit conducerii spitalului, este nevoie de cel puțin opt medici ATI și de mai multe posturi de medici infecționiști și asistenți medicali.

 În funcție de grad și vechime, un medic poate câștiga, pe lună, până la 30.000 de lei, cu gărzi și sporuri, anunță primarul. În plus, Consiliul local asigură chiria și masa.

”Este undeva de la 120, 150 de milioane la 200 de milioane net (20.000 ron), dacă fac șapte gărzi pe lună, se ajunge la vreo 250-300 de milioane salariul net pe lună. Eu îi învăț și plătesc deranjul lor până la Mioveni să se convingă pe viu și dup-aia să ia o hotărâre”, a anunțat primarul din Miooveni, Ion Georgescu, citat de Mediafax.

Managerul spitalului, Horia Trăilă, reclamă însă că cele șapte paturi de la ATI nu pot fi folosite din cauza faptului că în această perioadă nu se pot face angajări.

”Este foarte greu să atragi oameni care să-ți vină în spital în condițiile în care nu poți să faci angajări decât pe durată determinată, în condițiile stării de alertă. Mai mult, erau posturi scoase la concurs, dar concursurile s-au blocat. În acest moment, este o secție cu șapte paturi ATI pregătite cu ventilatoare și injectomate care stă nefolosită din lipsă de medici”, a spus acesta.

La nivelul județului Argeș, unul dintre cele mai afectate de epidemie, au fost confirmate până acum 3.607 cazuri de Covid-19.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL