Incredibil dar adevărat! Dacă stai pe Facebook, vei trăi mai mult! Ce spun oamenii de ştiinţă

Monday, 07 November 2016, 21:06 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unui nou studiu, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), timpul petrecut pe platforme online precum Facebook poate fi asociat cu o viaţă mai lungă.

Adaugă părerea ta

Studiul afirmă că efectele medicale ale activităţilor de socializare online reflectă în mare parte beneficiile pe care viaţa socială reală le are asupra sănătăţii, scrie Descoperă.ro.

 ”Am descoperit că oamenii care au mai mulţi prieteni online sunt mai puţin expuşi în faţa riscului de deces subit în comparaţie cu oamenii neconectaţi la internet. Această dovadă contrazice teoriile potrivit cărora reţelele de socializare au un impact negativ asupra sănătăţii”, au precizat autorii studiului.

Metodele folosite în acest studiu sunt prezentate pe larg în noul studiu şi au fost aprobate de trei universităţi şi consilii federale de evaluare. Însă scepticii spun că platforma online Facebook a fost implicată în realizarea studiului. William Hobbs, în vârstă de 29 de ani, care face studii postdoctorale la Universitatea Northeastern, a lucrat în compania Facebook, în departamentul de cercetare, în 2013. Un alt autor al studiului, Moira Burke, a lucrat şi ea în departamentul de cercetare al companiei Facebook.

Citeşte continuarea pe Descopera.ro