Incidente la Neptun, la şedinţa comună România-Moldova: manifestaţie cu sute de persoane

Tuesday, 22 September 2015, 12:02, Sursă: REALITATEA.NET

“Basarabia e România!” Asta strigă într-un glas aproximativ 150 de tineri din Republica Moldova, sosiți marţi în stațiunea Neptun.

Adaugă părerea ta

Aceștia au ajuns pe litoral înaintea ședinței comune cu reprezentanți ai Guvernului României și ai Republicii Moldova. Sloganuri precum “Vrem Unirea!”, “DNA, treci Prutul!”, „Vrem BNR, NU BNM”, „Politică externă comună”, „București și Chișinău, 2 inimi românești” răsună în aceste momente. Ședința comună va începe la ora 12.00.  La aceasta participă și premierul Victor Ponta.

Unioniștii solicită celor două Guverne, de la București și Chișinău, stabilirea unei agende clare privind viitoarea Unire, având în vedere lipsa de sustenabilitate economică și socială a Republicii Moldova, informează un comunicat de presă.

,,Să nu uităm că am fost despărțiți prin pactul criminal Ribbentrop-Molotov. Cerem anularea consecințelor și reîntregirea pașnică a poporului de pe cele două maluri ale Prutului”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

,,Agenda Unirii până în 2018 trebuie să fie stabilită, iar pașii trebuie făcuți încă din acest moment, al ședinței comune de Guverne. Dorim interconectarea energetică între România și Republica Moldova, adoptarea unei monede unice și administrarea ei de către Banca Națională a României, precum și o singură politică externă și de apărare”, a precizat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.