Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Închisoare pentru cei care nu respectă sancţiunea prestării de muncă în folosul comunităţii

Monday, 12 November 2018, 17:33 Sursă: REALITATEA.NET

Nota de adoptare tacită pentru acest proiect, care avea ca termen de dezbatere şi vot data de 7 noiembrie, a fost citită în plen de preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Claudia Manda.

"Nerespectarea hotărârii judecătoreşti prin care s-a aplicat sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii săvârşită prin neprezentarea la primar pentru luarea în evidenţă şi executarea sancţiunii, sustragerea de la executarea sancţiunii după începerea activităţii sau neîndeplinirea îndatoririlor ce revin la locul de muncă se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani", stipulează actul normativ iniţiat de un grup de parlamentari preponderent PSD.

Iniţiatorii actului normativ atrag atenţia în expunerea de motive că, "în lipsa unei legislaţii coercitive, persoanele sancţionate contravenţional ori administrativ sunt încurajate sa comită în continuare fapte antisociale".

"Sunt sancţionate contravenţional ori administrativ în mod constant, însă aceste acţiuni rămân doar nişte cifre, statistici, nu se plătesc, contravenienţii nu au absolut nicio teamă de repercusiuni, pentru că acestea practic nu există. În lipsa unei legislaţii coercitive, aceste persoane sunt încurajate sa comită în continuare fapte antisociale şi prin exemplificare numărul persoanelor care li se alătură creşte în mod alarmant. Încălcarea unei hotărâri judecătoreşti, de a plăti amenda sau de a efectua prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, nu are în acest moment nicio repercusiune asupra celui sancţionat", se arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL