Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Încă șase localități intră în carantină - Autoritățile au făcut anunțul acum

Sunday, 15 November 2020, 18:57 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Albă a emis duminică șase hotărâri care prevăd carantinarea a șase localități: Albă Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud.

Carantină a fost decisă în urmă incidenței COVID-19 ridicate în localitățile menționate și este valabilă timp de 14 zile începând cu dată de marți, 17 noiembrie, ora 00.00. Prefectul Nicolae Albă și directorul DSP Alexandru Sinea au precizat că măsurile vor putea ridicate mai repede, dacă va scădea incindenta cazurilor de coronavirus.

În perioada 1-14 noiembrie 2020, în Albă s-au înregistrat 2.293 infectari noi cu coronavirus, iar incidența COVID a ajuns la 6,04, situând județul pe locul 5 în topul național. În ceea ce privește situația pe orașe, Blajul are incidența COVID de 10,68, în urcare de la 10,49, fiind urmat de Albă Iulia cu 10,12. Cugirul are incidența COVID de 8,62, Sebeș - 8,50, Abrud - 6,03, iar comună Ciugud - 7,03.

Printre măsurile dispuse sunt limitarea la maximum a deplasării persoanelor și monotorizarea permanent a respectării acestei măsuri. Circulația pe timpul nopții va fi interzisă între orele 22.00 - 06.00, fiind permisă doar pentru motive întemeiate. Au fost stabilite rute ocolitoare, căile majore de circulație care tranzitează zona carantinata și aducerea la cunoștință populației prin mijloace mass-media locale a acestei măsuri - IPJ Albă. DSP Albă va prioritiza testarea persoanelor și va transmite solicitările de sprijin cu materiale sanitare și personal de specialitate către Institutul Național de Sănătate Publică/Ministerul Sănătății.

Se închid și terasele și unitățile de cazare. Vor fi interzise activitățile de jocuri de noroc. Slujbele religioase vor fi permise doar în exteriorul lăcașurilor de cult și cu cel mult 20 de participanți. Masca rămâne obligatorie. Va trebui purtată, astfel încât să acopere nasul și gură, de toate persoanele care au împlinit vârstă de 5 ani, prezente în spațiile publice închise și deschise.

Va fi permisă intrarea/ieșirea pentru:
- transportul de marfă, indiferent de natură acestuia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în localitatea carantinata, precum și aprovizionării populației;
- persoanele care nu locuiesc în zona carantinata, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor;
- persoanele care locuiesc în zona carantinata și desfășoară activitate profesională în afară zonei carantinate;

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL