În disputa globală dintre vegetarieni și carnivori, acum știm cine poate trăi mai mult și de ce

Monday, 19 August 2019, 09:43, Sursă: REALITATEA.NET

De-a lungul timpului vegetarienii și carnivorii au încercat prin argumente care mai de care mai bizare, precum faptul că un anumit tip de alimentație te ajută să trăiești mai mult, să-i ademenească în tabăra lor pe cei din tabăra adversă.

Adaugă părerea ta

Longevitatea nu e influențată doar de stilul de viață, ci și de gene, într-o proporție de 30%. Restul de 70% depinde, într-adevăr, de factorii externi. Cât despre longevitatea în cazul carnivorilor și vegetarienilor, există multe studii care se contrazic.

Este adevărat că vegetarienii trăiesc mai mult decât cei care mănâncă carne?

De exemplu, un studiu la care au participat 100.000 de americani și care s-a desfășurat pe parcursul a cinci ani, sugerează că vegetarienii trăiesc mai puțin decât carnivorii. Însă, în aceeași măsură au fost efectuate și studii care demonstrează că o dietă săracă în carne este asociată cu o viață mai lungă și o stare de sănătate mult mai lungă.

Cu toate acestea, specialiștii au căzut de acord asupra unui aspect: dietele lipsite de carne pot reduce riscul anumitor probleme de sănătate, cum ar fi diabetul de tip II, presiunea sanguină crescută sau chiar cancerul.

„Din păcate, în momentul de față nu există suficiente dovezi care să demonstreze că un stil de viață îți garantează o existență mai îndelungată", a declarat James Brown, lector de Biologie și Știință biomedicală la Universitatea Aston. „În cazul oamenilor, e foarte greu să realizezi studii care să măsoare efectul a orice asupra longevității, tocmai pentru că trăim mult mai mult decât alte ființe".

Așadar, încă există o mulțime de semne de întrebare în privința acestor abordări, pe care specialiștii speră să le deslușească în curând. Din acest motiv nu putem afirma că o moarte prematură se datorează consumului de carne sau că vegetarienii trăiesc mai mult.

Sursa