Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Imagini de coșmar în Coreea de Sud: Apele unui râu s-au înroşit de sânge

Wednesday, 13 November 2019, 00:49 Sursă: REALITATEA.NET

Sud-coreenii au sacrificat peste 47.000 de porci în încercarea de a opri răspândirea pestei porcine africane.

Ploile abundente au făcut ca sângele să curgă dintr-un loc în care au fost înmormântate animalele într-un un afluent al râului Imjin, relateaza BBC.

Autoritățile locale au anuntat că nu există pericolul că sângele scurs în apă ar putea provoca răspândirea pestei porcine africane către alte animale din categoriile risc, spunând că porcii au fost deja dezinfectați înainte de a fi sacrificați. De asemenea, spun autoritățile, au fost luate măsuri de urgență pentru a preveni exinderea poluării.

Operațiunea de sacrificare a porcilor a avut loc la sfârşitul săptămânii, iar carcasele de porc ar fi fost lăsate în mai multe camioane într-un loc din apropierea frontierei cu Coreea de Nord. Acestea au fost lasate afara din cauza unor întârzieri înregistrate la producția de containere de plastic în care urmau să fie băgate carcasele de porc, înainte de a fi îngropate.

Pesta porcină africană este extrem de contagioasă și incurabilă, cu o rată de supraviețuire aproape zero pentru porcii infectați, dar nu este periculoasă pentru oameni.

O mare parte din Asia a fost afectată de pesta porcină africană, inclusiv China, Vietnam și Filipine. Aproximativ 1,2 milioane de porci au fost sacrificați doar în China, potrivit BBC.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL