Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ÎCCJ: Vlad Cosma poate părăsi teritoriul României, Mircea Cosma rămâne sub control judiciar

Tuesday, 21 July 2015, 15:13 Sursă: REALITATEA.NET

Oamenii legii au decis azi să menţină măsura controlului judiciar în cazul lui Mircea Cosma şi fiului său.

Totodată, magistraţii au dispus, prin modificarea dispoziţiilor măsurii judiciare, că deputatul Vlad Cosma, omul de afaceri Răzvan Alexe şi Daniel Alixandrescu au voie să părăsească teritoriul României.

Vlad Cosma este acuzat de trafic de influenţă, iar tatăl acestuia, Mircea Cosma, de luare de mită şi abuz în serviciu. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus, în 2014, trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi.

Alături de cei doi au mai fost deferiți justiției omul de afaceri Răzvan Alexe, acuzat de trafic de influență și dare de mită și directorul Direcției Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, acuzat de luare de mită și abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 2010 — 2013, președintele CJ Prahova a derulat o activitate infracțională de natură a prejudicia bugetul public al județului, în favoarea unor interese private, antrenând într-un circuit ilicit, susținut și de reprezentanții unor societăți comerciale favorizate — denunțători în cauză, mai multe persoane printre care și pe fiul său, Vlad Cosma.

Concret, contra unor sume de bani, reprezentând inițial prețul unor contracte de vânzare — cumpărare terenuri supraevaluate și ulterior un procent din câștigul asigurat celor trei societăți comerciale, inculpatul Cosma — uzând de prerogativele conferite de funcția deținută la nivelul autorității publice județene și beneficiind de concursul cointeresat al inculpatului Alixandrescu — funcționar public având calitatea de director al unor departamente 'cheie' în CJ Prahova, a facilitat câștigarea de către cele trei societăți a procedurilor de achiziție publică organizate de consiliul județean ca entitate achizitoare de lucrări și servicii, dar și decontarea cu prioritate a altor lucrări deja efectuate.

Intervenția reprezentanților societăților la șeful CJ s-a realizat fie direct (prin reprezentantul de atunci al uneia dintre cele trei firme, în prezent decedat), fie prin intermediul lui Vlad Cosma și Răzvan Alexe (apropiat al familiei Cosma), care și-au traficat influența avută asupra lui Mircea Cosma, contra unui 'comision' împărțit între ei.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL