Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iaurtul grecesc: ce poţi face cu el. Tu ştii la ce îl poţi folosi?

Sunday, 27 May 2018, 11:14 Sursă: REALITATEA.NET

Iată la ce alte minunăţii mai poate fi folosit iaurtul grecesc!

Sos pentru sandviciuri

Iaurtul grecesc este mult mai uşor decât maioneza şi are o textură mult mai plăcută decât aceasta. Poţi adăuga un strat generos în sandvici fără să te mai temi atât de calori şi grăsimi.

Sos pentru salate

Cel mai simplu sos pentru salată este o combinaţie de iaurt grecesc cu ulei de măsline, dar mai poţi adăuga şi oţet, sare şi piper. Pentru un plus de aromă şi de textură, poţi încerca să pui şi o linguriţă de miere sau sirop de arţar. 

Piure de cartofi

De obicei, în piureul de cartofi se pun unt şi lapte, dar puţin iaurt grecesc îi va da o aromă de care te vei îndrăgosti. 

Marinadă pentru carne

Iaurtul grecesc ajută carnea să se frăgezească şi poate fi folosit chiar şi pentru peşte. Acidul lactic este mult mai blând decât celălalte tipuri de acid şi combinat cu calciul este perfect pentru marinarea cărnii. La fiecare 500 de carne este nevoie de o ceaşcă de iaurt pe care îl puteţi amesteca cu ulei de măsline, ierburi aromatice, condimente sau ustoroi. Ţineţi carnea la marinat între 15 minute şi 24 de ore. Cu cât mai mult, cu atât mai bine!

Macaroane cu brânză

Dacă eşti în căutarea unei variante mai săracă în calorii de macaroane cu brânză, atunci ia în considerare iaurtul grecesc. Sosul pentru paste îl poţi face din 100 g iaurt grecesc, 50 ml lapte, 170 g brânză răzuită, 1 linguriţă de muştar Dijon.


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL