Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Și tu ai adâncitura asta deasupra buzelor? Uite ce înseamnă! Nu te-ai fi gândit niciodată!

Wednesday, 13 January 2016, 11:26 Sursă: REALITATEA.NET

Această adâncitură poartă denumirea ştiinţifică de filtrum, şi este la fel de obişnuită pe chipul uman precum nasul, buzele sau ochii, scrie secretele.com

Dar ce este exact acest filtrum şi de ce îl avem cu toţii? Potrivit site-ului IFL science, citat de secretele.com, filtrumul se află în strânsă legătură cu modul în care chipul capătă contur în perioada de dezvoltare intrauterină. Filtrumul marchează un punct de joncţiune, fiind locul în care se unesc cele două jumătăţi ale fetei, a explicat Dr. Michael Mosley într-un videoclip din cadrul programului televizat Inside the Human Body (În interiorul corpului omenesc), prezentat de postul BBC.

În primele stagii de dezvoltare, chipul omenesc este alcătuit din trei secţiuni principale, care se întâlnesc la nivelul buzei superioare, formând astfel zona depresionară denumită filtrum.

Dezvoltarea facială a craniului are loc între cea de-a două şi cea de-a treia luna de viaţă uterină, iar dacă pe durata acestei perioade intervin tulburări de dezvoltare a fizionomiei faciale, determinate de factori genetici, de exemplu, filtrumul nu se mai formează niciodată.

Dacă eşti interesat să afli mai multe despre modelarea fetei fetusului în timpul sarcinii, urmăreşte videoclipul de AICI!


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL