Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

I-a rupt mandibula soţiei, în faţa celor doi băieţi. Ce riscă asistentul maternal

Tuesday, 15 September 2015, 08:14 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, ancheta în acest caz a fost declanşată în urma unui apel la 112 făcut de fiica de 18 ani a asistentului maternal, care a solicitat intervenţia forţelor de ordine după ce bărbatul, care consumase alcool, şi-a bătut soţia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poliţiştii care au intervenit au constatat că bărbatul, în vârstă de 43 de ani, care avea spre îngrijire de la Protecţia Copilului Vaslui doi băieţi de 9 şi 16 ani, şi-a lovit soţia cu pumnii în faţă, provocându-i o fractură de mandibulă. Femeia a refuzat, iniţial, să meargă la spital, mutându-se cu copiii la o rudă din sat, dar a doua zi nu a mai suportat durerile şi s-a dus la Spitalul de Urgenţă Bârlad, medicii de aici luând decizia de a o transfera la Clinica Buco-Maxo-Facială Iaşi pentru a fi operată.

"În cauză, s-a întocmit dosar penal pe numele bărbatului de 43 de ani pentru violenţă în familie. Odată cu internarea femeii în spital, minorii aflaţi în plasament au fost preluaţi de reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui, în timp ce copiii victimei şi agresorului au rămas în grija unor rude", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a început propria anchetă în acest caz, bărbatul fiind reevaluat de specialiştii instituţiei pentru a se vedea dacă mai îndeplineşte condiţiile pentru a fi asistent maternal profesionist. "După finalizarea evaluării începută astăzi (luni - n.r.), vom înainta dosarul către Comisia pentru Protecţia Copilului, care va lua o decizie în ceea ce priveşte retragerea atestatului de asistent maternal profesionist pentru bărbatul din localitatea Gara Banca.

În ceea ce priveşte copiii care s-au aflat în plasament, aceştia vor fi evaluaţi pentru a vedea dacă au fost şi ei victime ale violenţei în familie", a precizat directorul executiv pentru Protecţia Copilului din cadrul DGASPC Vaslui, Beatrice Vlad. Internaţi provizoriu în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat Bârlad, cei doi băieţi de 9 şi 16 ani vor ajunge, în scurt timp, în grija unui alt asistent maternal profesionist.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL