Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

HORECA nu acceptă noile restricții impuse. Patronii de restaurante ies din nou în Piața Victoriei în semn de protest față de măsurile în vigoare

Saturday, 10 October 2020, 15:08 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Zeci de persoane și-au anunțat prezența la protest, nemulțumiți de faptul că autoritățile au decis închiderea restaurantelor.

Este al doilea protest în Piaţa Victoriei din Capitală faţă de decizia Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti de a închide restaurantele şi cafenelele care funcţionează în spaţii interioare.

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanţii industriei HORECA, cu care a discutat măsuri de sprijinire a acestui sector, în contextul crizei sanitare, după ce Executivul a decis închiderea restaurantelor şi cafenelelor.

„Premierul Ludovic Orban a avut consultări cu reprezentanţii industriei HORECA cu privire la impactul deciziilor luate de autorităţi pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, precum şi al măsurilor de sprijinire a acestui sector, în contextul crizei sanitare. O modalitate de susţinere a sectorului HORECA stabilită de Guvern constă în continuarea plăţii şomajului tehnic pentru angajaţi pe perioada în care activitatea este suspendată, aplicarea programului de lucru flexibil şi a plăţii unui procent reprezentând 41,5% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat pentru fiecare loc de muncă menţinut la reluarea activităţii”, a anunțat Guvernul.

Potrivit sursei citate, vor fi analizate măsuri fiscale pentru sprijinirea antreprenorilor din sectorul HORECA, astfel încât să fie diminuat impactul efectelor crizei sanitare.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL