Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Haos și proteste în Vama Nădlac. Cozi kilometrice și timpi de așteptare ce au depășit chiar și 8 ore!

Sunday, 17 May 2020, 11:30 Sursă: Realitatea PLUS

Luate prin surprindere de numărul mare de oameni, autoritățile maghiare nu au deschis mai multe artere de intrare prin vamă. S-au creat astfel cozi uriașe de mașini. Oamenii și-au pierdut răbdarea, au coborât din autoturisme și au făcut scandal.

"Stăm aici de la 3 noaptea, controlul este numai pe o banda... Uite, cum sa nu vina coronaviruasul. Hotii, hotii", au scandat oamenii.

Și cei care au venit cu autocarele până la graniță au așteptat ore în șir, fără respectarea distanței sociale. Mulți nu purtau nici măști.

"Este clar ca in aceste conditii nu se pastreaza distantarea scoiala. ... Este o situatie nemainintalnita", a spus un altul.

De departe, cea mai tensionata situatie s-a inregistrat in Vama Nadlac 1, situata pe DN7, acolo unde este permisa intrarea in tara, pe jos. Oamenii nu vor sa respecte distantarea sociala si isi pierd rabdarea atunci cand trebuie sa completeeze raportul epidemiologic

După scandalul din Vama Nădlac, autoritățile române au luat legătura cu cele din Ungaria și au decis să deschidă și circulația prin Vama Borș, pentru fluidizarea traficului.

În cele două puncte de la Nădlac s-au deschis 13 căi de intrare în România și 9 căi de ieșire.  În ultimele 24 de ore, pe la Nădlac 1, aproape 4000 de persoane au intrat în țară și au ieșit 6.100.

Totodată, în doar câteva ore, 4050 de romani au intrat și 2.500 au ieșit și pe pe Nădlac 2.  Pe la Borș au intrat 2.550 de persoane și au ieșit 1600.

Adevarate rețele de transport ale persoanelor care vin pe jos în țară și-au făcut apariția la frontieră, unde au apărut mai multe taxiuri și microbuze chiar și din alte județe, care îi așteaptă pe români în benzinăriilor din zonă. O călătorie pentru 50 de km, de la Nădlac la Arad, costă chiar și 200 de lei.

Conform noilor reguli, cei care se întorc în țară nu mai stau în carantină instituționalizată, ci în izolare la domiciliu.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL