Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Haos în Vama Nădlac: cozi kilometrice, pentru a treia zi. Bombă biologică: mii de români înghesuiți

Monday, 18 May 2020, 08:45 Sursă: Realitatea PLUS

A fost cel mai aglomerat weekend din ultima perioadă la vama Nădlac. Sute de oameni au așteptat câteva ore, înghesuiți, să treacă granița pe jos. S-au întors cu autocare sau cu mașini de ocazie până la frontieră și au așteptat ore bune au așteptat să fie lăsați să meargă acasă.

Zilele acestea, Vama Nădlac a fost un adevărat pericol de infectare cu coronavirus. Oamenii nu au mai ținut cont de regulile de distanțare și nici nu au purtat măști. 

Numărul jandarmilor care supraveghează granița a fost suplimentat ieri. Nici așa, însă, oamenii nu pot fi ținuți la distanță unii de alții. 

Triajul epidemiologic în vamă se face obligatoriu, oamenilor li se ia temperatura și sunt puși să declare pe propria răspundere de unde vin și încotro merg. Acest lucru ia timp, iar mulți dintre românii ce se întorceau din străinătate și-au pierdut răbdarea. Au coborât din mașini și au făcut scandal, ca să fie lăsați să treacă mai repede. 

După ore bune de așteptare și nervi, nicio regulă nu a mai fost respectată. Abia aseară lucrurile s-au mai calmat. Au fost instalate garduri despărțitoare, iar poliția de frontieră a suplimentat considerabil numărul lucrătorilor din vamă și numărul arterelor pentru intrarea pe jos în țară. Sâmbătă era deschis doar un singur astfel de punct de trecere.

Pentru fluidizarea traficului, autorităţile au renunţat la controlul epidemiologic şi au deschis alte două puncte de trecere a frontierei, Nădlac II şi Vama Borş din judeţul Bihor. De asemenea, conform noilor reguli, cei care se întorc în țară nu mai stau în carantină instituționalizată, ci în izolare la domiciliu. Ei rămân într-o bază de date a autorităților, iar odată ajunși în localitățile de domiciliu, reprezentanți ai DSP și poliția ar trebui să-i verifice dacă respectă măsura.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL