Halucinant! În timp ce un voluntar se zbătea să salveze un bărbat, nimeni n-a vrut să sune la 112

Tuesday, 10 September 2019, 08:43 Sursă: REALITATEA.NET

Nepăsarea a ajuns la cote maxime. Un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, a căzut pe stradă, în spatele Primăriei Bârlad și a stat inconștient până când un voluntar SMURD aflat în timpul liber, a sărit să-l ajute. Mai multe persoane au trecut pe lângă bărbatul prăbușit la pământ, dar l-au privit cu nepăsare.

Alexandru Rotaru, voluntar SMURD, a observat că persoana căzută se află în dificultate și i-a sărit în ajutor. Imediat ce i-a controlat semnele vitale și a văzut că victima nu are puls, a început manevrele de resuscitare, solicitând martorilor să sune la numărul unic de urgență 112 și să solicite ajutor medical.

La mai bine de zece minute de când voluntarul SMURD începuse să aplice victimei manevrele de resuscitare, a constatat că nimeni din cei prezenți nu sunase în dispeceratul 112 pentru a solicita ajutor medical.

La insistențele acestuia, în cele din urmă cineva a sunat și în șapte minute de la apel, la fața locului a fost trimisă o ambulanță cu medic din cadrul SAJ Vaslui, care a continuat manevrele salvatoare până când bărbatului i-a revenit pulsul și a putut fi transportat la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal de Urgențe „Elena Beldiman” Bârlad.

Detalii pe Realitatea de Vaslui


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL