Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Guvernul vrea să înfiinţeze o nouă Regie Autonomă care să gestioneze 2,7 mld. euro

Tuesday, 07 January 2014, 11:57 Sursă: REALITATEA.NET

Este un proiect al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine (DPIIS), condus de Dan Sova. De altfel, noua institutie care ar urma sa se infiinteze se va afla sub autoritatea Departamentului, scrie Hotnews.ro.

Executivul vrea sa aprobe infiintarea Regiei printr-un proiect de lege chiar daca a fost pusa in dezbatere publica, pe site-ul DPIIS, sub forma de Hotarare de Guvern. Conducerea Regiei va fi asigurata de un consiliu de administratie compus din 5 membri.

Din Consiliul de Administratie vor face parte in mod obligatoriu un reprezentant al Ministerului Agriculturii si un reprezentant al Ministerului Finantelor.

Potrivit proiectului de act normativ, finanţarea canalului ar urma sa se faca din bani de la bugetul de stat, de la parteneri privați, prin împrumuturi de la instituții financiare internaționale şi prin fonduri externe nerambursabile.

Proiectul este estimat in total la 2,7 miliarde de euro, suma investita pana acum fiind de doar 132 milioane de euro, pentru primul tronson de 50 km.

Pentru aceasta prima etapa, ar fi necesara o investitie de 475,8 milioane de euro. Pentru a doua etapa care presupune realizarea unui tronson de 140 de kilometri, este necesara o investitie de 2,25 miliarde de euro, se precizeaza in nota de fundamentare.

Proiectul a mai fost discutat si in perioada guvernarii Boc cand s-a pus problema realizarii unui parteneriat public-privat, principalii partenerii luati in considerare fiind investitorii chinezi.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL