Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guvernul a ratat toate privatizările programate pentru 2015

Wednesday, 07 October 2015, 09:11 Sursă: REALITATEA.NET

Rând pe rând, au căzut privatizările Poştei şi a Oltchim, dar şi listările CFR Marfă, Aeroporturi Bucureşti, Portul Constanţa ori Hidroelectrica.

Guvernul a ratat toate privatizările şi listările programate pentru acest an şi nu mai are şanse să realizeze niciuna până la finele lui 2015, deşi autorităţile s-au lăudat de nenumărate ori că acestea vor continua.

Poşta Română, Oltchim, CFR Marfă, Aeroporturi Bucureşti, Portul Constanţa, toate au fost propuse pentru privatizare sau listare în acest an, alături de mai vechile restanţe din acordul cu FMI, respectiv Complexul Energetic Oltenia şi Hidroelectrica.

Şi toate au fost ratate „cu brio", rând pe rând, de către statul român, potrivit unei analize Adevarul.ro. Cazul Poşta Română: compania belgiană bpost nu a depus oferta angajantă pentru preluarea Poştei Române, până la 15 septembrie, când a expirat termenul-limită.

Bpost fusese selectată de către autorităţi pentru vânzarea a 51% din companie. Acum, Guvernul urmează să reanalizeze procesul de privatizare a operatorului.

Premierul Victor Ponta anunţa în primăvara acestui an că vor fi listate în acest an atât Aeroporturi Bucureşti, cât şi Portul Constanţa, scrie sursa citată. Promisiune care a rămas în aer.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL