Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Grupul de la Vișegrad nu este de acord cu planul Comisiei Europene referitor la gestionarea imigrației

Thursday, 24 September 2020, 19:03 Sursă: Realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Viktor Orban, premierul Ungariei: "Planul nu reprezintă niciun succes. Schemele de redistribuire a imigranţilor şi cotele sunt menţinute, indiferent de cum sunt denumite. Schimbarea denumirii nu este suficientă." 

"Uniunea Europeană trebuie să oprească imigraţia extracomunitară", a afirmat, la rândul său, premierul Cehiei, Andrej Babis, subliniind că sunt necesare centre pentru imigranţi în afara Uniunii Europene, nu în interior. Conform Mediafax, Babis a cerut iniţierea de negocieri cu Libia şi Siria pentru gestionarea imigraţiei.

Mateusz Morawiecki, premierul polonez: "Grupul de la Vişegrad îşi menţine poziţia că politica UE în domeniul migraţiei trebuie să conţină măsuri stricte şi eficiente de securizare a frontierelor. Vrem ca problemele să fie rezolvate la sursă, nu să ne confruntăm noi cu propuneri controversate".

Comisia Europeană a propus, miercuri, un nou plan de gestionare a imigraţiei extracomunitare, care prevede proceduri mai eficiente şi intensificarea solidarităţii între statele Uniunii Europene.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL