Gripa a mai ucis două persoane. Bilanțul deceselor a ajuns la 142

Tuesday, 19 February 2019, 20:09, Sursă: REALITATEA.NET

Încă două persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând, în prezent, la 142, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Adaugă părerea ta

Ultima victimă este un tânăr în vârstă de 18 ani din județul Prahova, confirmat cu virusul gripal A, care avea și alte afecțiuni și nu era vaccinat. Până acum au fost imunizate peste 1 milion de persoane, dar serul lipsește în continuare din cabinetele medicilor de familie. 

Decese noi confirmate cu virus gripal, marți: 

Barbat in varsta de 58 de ani, din jud.Braila, confirmat cu virus gripal tip A,
subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Barbat in varsta de 89 de ani, din jud.Cluj, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

- O femeie in varsta de 68 de ani, din jud. Sibiu, confirmata cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fara conditii medicale preexistente cunoscute si vaccinata anti-gripal.         

- O femeie in varsta de 64 de ani, din jud. Calarasi, confirmata cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinata anti-gripal.        

- O femeie in varsta de 81 de ani, din jud. Ilfov, confirmata cu virus gripal tip A, nesubtipat, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinata anti-gripal. 

Decese confirmate cu virus gripal, luni:

Femeie in varsta de 26 de ani, din jud.Giurgiu, confirmata cu virus gripal tip A, nesubtipat, fara conditii medicale preexistente cunoscute si nevaccinata anti-gripal.

Barbat in varsta de 87 de ani, din jud.Mures, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Femeie in varsta de 50 de ani, din jud.Sibiu, confirmata cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fara conditii medicale preexistente cunoscute si nevaccinata anti-gripal.

Barbat in varsta de 50 de ani, din jud.Braila, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.