Gripa a mai ucis trei români. Bilanțul deceselor a ajuns la 127 de persoane

Friday, 15 February 2019, 12:58 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Încă trei persoane au murit din cauza gripei, numărul celor decedaţi, în acest sezon, ajungând la 127 de persoane, potrivit datelor transmise de Centrul Național de Supraveghere și control al bolilor transmisibile. 

Ultimele decese confirmate:

Barbat in varsta de 55 de ani, din jud.Galati, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Barbat in varsta de 50 de ani, din jud.Galati, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Barbat in varsta de 63 de ani, din jud.Caras Severin , confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Mai puțin cazuri de gripă, săptămâna trecută

Activitatea gripală în săptămâna 4-10 februarie a avut un trend descrescător (posibil datorat vacanţei şcolare), menţinându-se în continuare peste nivelul aşteptat şi cu extindere naţională, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă, iar rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate a fost de peste 50%.

"Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) înregistrat la nivel naţional a fost de 103.996, cu 19,5% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (129.165) şi cu 28,5% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (145.622). S-au înregistrat la nivel naţional 2.489 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul ţării. Au fost înregistrate 69 de cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 11 mai puţine faţă de săptămâna anterioară şi cu 24 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent", se arată în informare.

Totodată, de la începutul sezonului 2018-2019 au fost înregistrate 120 decese.

CNSCBT din cadrul INSP menţionează că până la 10 februarie au fost vaccinate antigripal 1.295.390 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE