Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Grevă a funcționarilor publici eleni. Sute de oameni au ieșit în stradă la Atena și Salonic, în ciuda restricțiilor COVID

Thursday, 26 November 2020, 15:06 Sursă: Realitatea.net

Cursele feriboturilor către insulele elene au fost sistate, iar în Atena metroul a fost închis și tramvaiele oprite, deși autobuzele au continuat să funcționeze în capitala greacă.

Zborurile care au fost anulate sau reprogramate au fost reluate după ce o instanță a decis că participarea controlorilor de trafic aerian la grevă este ilegală.

Jurnaliștii greci s-au alăturat și ei mișcării de protest între orele 11:00 și 13:00, interval de timp în care nicio știre nu a fost difuzată.

În plus, aproximativ 400 de persoane s-au strâns în centrul Atenei pentru un marș de protest, în ciuda interdicției în vigoare legate de interzicerea adunărilor mari de persoane pentru a limita răspândirea noului coronavirus. 

În jur de 150 de angajați aflați în grevă s-au strâns pentru scurt timp și în cadrul unui miting de protest organizat în orașul Salonic din nordul țării.

Grecia se confruntă cu o creștere semnificativă de cazuri și decese cauzate de COVID-19, acestea punând presiuni majore asupra sistemului medical al țării.

Până în prezent, Grecia a înregistrat 97.288 de infecții cu COVID-19 și mai mult de 1.902 de decese asociate acestei infecții. Totodată, aproximativ 600 de persoane sunt tratate în secții de terapie intensivă, potrivit cifrelor publicate miercuri de guvernul elen.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL