Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Grecia: Șeful Executivului de la Atena solicită mai multe controale pentru respectarea regulilor antiCoVID-19

Wednesday, 15 July 2020, 19:03 Sursă: Realitatea.net

Premierul Greciei a insistat că sunt necesare controale suplimentare pentru evitarea răspândirii coronavirusului în rândul personalului medical şi în domeniul turistic. Kyriakos Mitsotakis a cerut evitarea formării grupurilor mari de persoane, în special în spaţii închise, şi a îndemnat autorităţile locale să se asigure că actualele măsuri antiepidemice sunt respectate.

"Scopul actualei şedinţe este foarte specific: să examinăm modul în care au fost aplicate actualele prevederi şi recomandări privind coronavirusul. (...) Vreau să fiu foarte clar: în acest moment, consider că actualul cadru pe care îl avem la dispoziţie, creat pe baza recomandărilor experţilor, este suficient. Însă avem probleme cu implementarea. De aceea, vreau să transmit un mesaj clar: pentru a evita un eventual val doi, condiţiile minime de menţinere a sănătăţii publice trebuie respectate", a subliniat Kyriakos Mitsotakis.

Declarația vine pe fondul unei situații relativ stabile în Grecia din punctul de vedere al pandemiei. Această țară are un bilanț mult mai mic decât țara noastră, 3.883 de greci fiind infectați cu SARS-CoV-2 (1374 sunt deja vindecați), iar 193 pierzându-și deja viața. Există și 13 cazuri în stare critică, conform Worldometers.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL