Coronavirus - România: 32079 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gorghiu: "Susținem o consultare națională amplă pe tema modificării Codului Muncii"

Thursday, 08 October 2015, 13:34 Sursă: REALITATEA.NET

"Suntem de acord cu mediul de afaceri că proiectul BNS, așa cum e el acum, reduce flexibilitatea pe piața muncii, afectează orientarea spre performanță a firmelor și birocratizează un sistem oricum destul de birocratic. Susținem, de aceea, o consultare națională amplă pe tema oportunității modificării Codului Muncii și a modificărilor vizate, inclusiv prin compararea cu legislația similară din țările UE", a scris Gorghiu pe Facebook, citată de Agerpres

Potrivit acesteia, PNL apreciază interesul sindicatelor pentru protejarea salariaților, însă consideră că acest lucru nu trebuie privit strict din perspectiva relației patron-angajat, ci în contextul general al economiei.

"Un mediu privat flexibil și dinamic înseamnă creștere economică superioară, adică salarii mai mari și oportunități sporite pentru forța de muncă", apreciază Alina Gorghiu.

Blocul Național Sindical a depus o propunere legislativă cetățenească, iar proiectul urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților.

Copreședintele PNL precizează că liberalii au dezbateri și întâlniri cu societatea civilă pentru identificarea unor soluții privind Codul Muncii.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL