Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gopo 2019: Peste 20 de producţii, în cursa pentru "Cel mai bun film românesc"

Tuesday, 18 December 2018, 16:47 Sursă: REALITATEA.NET

Printre filmele eligibile la titlul pentru Cel mai bun film românesc al anului 2019 se numără "Pororoca", ce a avut premiera internaţională în cadrul competiţiei Festivalului Internaţional San Sebastian, "Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", propunerea României la Premiile Oscar, filme cu succes la public precum "Charleston", "Povestea unui pierde vară", "Soldaţii. Poveste din Ferentari" sau "Moromeţii 2". În lista filmelor eligibile se regăsesc anul acesta patru documentare lansate în 2018: "Fotbal Infinit", "România neîmblânzită", "Licu, o poveste românească" şi "Dacii liberi".

Gala Premiilor Gopo, ajunsă la cea de-a XIII-a ediţie, va avea loc la în luna martie, la Bucureşti.

Conform sursei citate, sunt considerate eligibile pentru a fi nominalizate filmele româneşti produse în România sau realizate în regim de co-producţie, dar cu participare majoritar românească, care au avut premiera pe marile ecrane din România în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie a anului precedent şi au beneficiat de cel puţin o săptămână de difuzare cinematografică, în săli de cinema, cu acces pe bază de bilet.

Înscrierile pentru cea de-a 13-a ediţie a Premiilor Gopo au loc în perioada 18 decembrie 2018 - 18 ianuarie 2019.

Producătorii şi realizatorii de film din România sunt invitaţi să completeze fişa tehnică disponibilă pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro. Regulamentul evenimentului poate fi consultat, de asemenea, pe site-ul oficial premiilegopo.ro/p/regulament.

Nominalizările la toate categoriile vor fi stabilite de un juriu de preselecţie format din profesionişti din domeniu. După anunţul nominalizărilor (cu o lună înaintea Galei), peste 600 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor fi invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor din acest an.

Sursa: agerpres.roAlte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL