Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gheorghe Ciuhandu contestă abuzul în serviciu în dosarul finanțării clubului Poli Timișoara

Friday, 17 February 2017, 14:42 Sursă: REALITATEA.NET

De asemenea, Adriana Stoicescu, președintele Tribunalului Timiș, a declarat vineri, că fiecare judecător poate hotărî în dosarul pe care îl are în lucru cu privire la invocarea excepțiilor de neconstituționalitate, scrie Agerpres.

''Fiecare judecător, în dosar își analizează excepțiile invocate'', a afirmat judecătorul Adriana Stoicescu, președinta Tribunalului Timiș.

În acest dosar, inculpații sunt acuzați de abuz în serviciu sau complicitate la această infracțiune. Au fost trimiși în judecată fostul edil Gheorghe Ciuhandu, alături de viceprimarul din timpul mandatului său, Adrian Orza, secretarul primăriei din acea perioadă, Ioan Cojocari, și de alți opt angajați ai municipalității.

Procurorii DNA au reținut că acordarea unor sume de bani ''în mod abuziv și contrar prevederilor legale în vigoare, în perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timișoara, în cuantum total de 27.100.000 lei, către S.C. Politehnica Timișoara S.A. (...) nu au servit intereselor comunității, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat în jurul clubului de fotbal, finanțarea fiind ilegală''.

Un raport al Curții de Conturi a arătat că finanțările pentru clubul timișorean de fotbal, venite din partea Consiliului Județean și Primăriei Timișoara, au fost ilegale, iar prejudiciul total creat este de aproape 30 de milioane de lei.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL