Gest insultător al lui Erdogan: a aruncat scrisoarea lui Trump la coșul de gunoi

Thursday, 17 October 2019, 17:24, Sursă: REALITATEA.NET

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a făcut un gest nebunesc după ce a citit controversata crisoare primită de la Donald Trump: a aruncat-o la coșul de gunoi, potrivit BBC.

Surse din președinția turcă au declarat pentru BBC Turkish că scrisoarea lui Trump a fost „complet respinsă" de președintele Erdogan. Conform acestor surse, Erdogan ar fi aruncat scrisoarea la gunoi.

"Nu fi un prost", l-a avertizat Donald Trump pe omologul său într-o scrisoare neobișnuită trimisă în ziua în care Turcia a lansat incursiunea sa în nord-estul Siriei.

Scrisoarea bizară trimisă de Donald Trump omologului său turc Recep Erdogan i-a lăsat fără cuvinte pe politicienii și jurnaliștii din SUA.

Cu un limbaj nediplomatic, rudimentar și amenințător, scrisoarea i-a buimăcit pe criticii care sugerează anumite probleme de sănătate psihică pentru instabilul președinte.

După ce a decis retragerea trupelor americane din Siria, oferind mână liberă Turciei pentru asaltul împotriva kurzilor, Donald Trump a revenit pentru a-l amenința pe liderul de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan.

A făcut-o direct, printr-o scrisoare cel puțin bizară, într-un limbaj neprotocolar, cu multe amenințări.

”Hai să încheiem un acord avantajos. Nu vrei să fii responsabil pentru măcelărirea a mii de oameni, iar eu nu vreau să fiu responsabil pentru distrugerea economiei turce - și o voi face...

Nu dezamăgi lumea (...) Istoria te va trata favorabil dacă vei rezolva această problemă în mod corect și uman. Te va trata pentru totdeauna ca pe un diavol dacă nu se vor întâmpla lucruri bune.

Nu fi un dur. Nu fi nebun!

Te voi suna mai târziu”, precizează scurta scrisoare a liderului de la Casa Albă.

Politica lui Trump în Siria, condamnată în Congresul SUA. Erdogan, somat să dea înapoi

Scrisoarea care a circulat inițial prin lumea diplomatică a fost privită cu neîncredere de mulți.

Cel mai bizar lucru a fost acela că Trump însuși a fost cel care a distribuit-o, fiind mândru de tonul folosit și de duritatea afișată.