Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

GEST EMOŢIONANT DE ZIUA UNIRII, după PRĂBUŞIREA AVIONULUI în Munţii APUSENI

Wednesday, 22 January 2014, 21:13 Sursă: Mediafax

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Prefectura Cluj, în timpul ceremoniei va fi ţinut şi un moment de reculegere în memoria celor două persoane decedate.

"Din nefericire, în acest an bucuria sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române la Cluj-Napoca, în inima Ardealului, este umbrită de tragicul eveniment aviatic petrecut în după-amiaza zilei de 20 ianuarie la limita dintre judeţele Alba şi Cluj. Din spirit de solidaritate cu familiile victimelor, cu toţi cei care au avut de suferit în urma acestui accident, ceremonia din faţa Palatului Administrativ nu se va încheia, conform tradiţiei, cu Hora Unirii, considerând că jocul şi voia bună nu îşi găsesc locul firesc în aceste momente. De asemenea, pe timpul ceremoniei va fi ţinut un moment de reculegere pentru victimele accidentului", se arată în comunicat.

Vineri, 24 ianuarie, începând cu ora 10.00, Prefectura Cluj, împreună cu Divizia 4 Infanterie "Gemina" şi Primăria Cluj-Napoca, organizează o ceremonie publică dedicată Zilei Unirii Principatelor Române, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din municipiu.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL