Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Germania îl avertizează pe Trump să nu negocieze unilateral cu PUTIN

Sunday, 15 July 2018, 15:40 Sursă: REALITATEA.NET

Donald Trump este criticat frecvent pentru relaţia bună cu Vladimir Putin, mai ales în contextul acuzaţiilor privind influenţa pe care Rusia a avut-o asupra rezultatului scrutinului prezidenţial din Statele Unite. Cei doi urmează să aibă luni o nouă întrevedere, în Helsinki.

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, i-a atras atenţia lui Donald Trump înaintea întrevederii cu liderul de la Kremlin. "Dialogul aduce claritate. Dar din sistemul de coordonare cu preşedintele Trump lipseşte claritatea. Atunci când îţi ofensezi partenerii, în final riscul este să pierzi. Acordurile unilaterale adoptate în detrimentul partenerilor vor avea efectul că Statele Unite vor avea de pierdut", a afirmat Heiko Maas, citat de publicaţiile germane Bild am Sonntag şi Die Zeit.

Heiko Maas a exprimat speranţa că Donald Trump va aborda măcar tema reducerii proliferării nucleare cu Vladimir Putin. "Ar fi un progres dacă această întâlnire va genera un impuls pentru dezarmarea nucleară", a subliniat Heiko Maas.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat miercuri că a avut o întrevedere "extraordinară" cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, catalogând drept "foarte bune" relaţiile bilaterale, deşi criticase dur Berlinul din cauza legăturilor cu Moscova.

Cu câteva ore înaintea întrevederii cu Angela Merkel, Donald Trump afirmase, de faţă cu Jens Stoltenberg, secretarul general NATO: "Germania este controlată în totalitate de Rusia", potrivit Mediafax.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL