Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO.Ipostaza rușinoasă în care au fost surprinși unii români la Gaudeamus: „N-au rezistat ispitei”

Monday, 27 November 2017, 11:38 Sursă: REALITATEA TV

La Romexpo, cărţile s-au vândut ca pâinea caldă. Însă nu toată lumea a plătit. E şi cazul tânărului din imagini. Fără să-l observe nimeni, strecoară în geacă unul dintre cele mai scumpe volume. Apoi se face nevăzut.

„-De ce-ar fura un om o carte? În ziua de azi, cărţile sunt destul de scumpe, pentru că oferă foarte multă informaţie, dar în acelaşi timp ar trebui să le plătim”, a spus o studentă. 

De aceeaşi părere sunt şi reprezentanţii editurilor. Mai ales că, nu de puţine ori, li s-a întâmplat să nu le iasă la inventar numărul publicaţiilor.

"În anii trecuţi, au fost situaţii în care, ajungând a doua zi după târg la birou, am constat că nu dădeau bine cifrele- încasările cu volumele rămase. Este un risc pe care orice expozant şi-l asumă”, a declarat Mihaela Ioanițoaia, director de marketing al unei edituri

"S-a întâmplat. Au fost câteva cazuri, nu neapărat îngrijorătoare. Că au uitat să lase cartea la loc şi au plecat că se grăbeau în altă parte”, a declarat Claudia Drăgănoiu, reprezentantul unei edituri.  

Scuze care, de dragul lecturii, sunt acceptate până la urmă. „O luăm ca pe un compliment. Le-au plăcut cărţile noastre, n-au rezistat ispitei”,  a spus Mihaela Ioanițoaia. 

"Mai bine furi cărţi decât orice altceva. Bani, chestii, nu?!", a spus un tânăr. Cu tot cu furturi, la finalul târgului, pagubele editurilor n-au fost consistente. Sub 1% din totalul vânzărilor.

 

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL