Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Gabriela Firea propune premii de 1.000 de euro pentru cei care donează plasmă după ce s-au vindecat de COVID-19

Tuesday, 11 August 2020, 11:12 Sursă: realitatea.net

”Cei aproape 30.000 de pacienți trecuți prin infecția Sars-Cov2 ar putea să-i salveze pe cei care au forme mai dificile. Toate țările din lume duc o bătălie acerbă pentru a salva cât mai multe vieți. S-au creat, deja, programe naționale pentru stimularea donării de plasmă. În România, din păcate, nu există un astfel de program concret. Doar lamentările Ministerului Sănătății că pacienții vindecați nu prea vor să doneze (până în 400 au donat, din 30.000 vindecați)," a scris Firea pe pagină de Facebook.

Edilul a precizat că proiectul a fost elaborat împreună cu medicii de la Administrația Spitalelor, iar scopul său este să încurajeze donarea.

”În esență, este vorba despre convingerea cât mai multor pacienți tratați să fie salvatorii celor care suferă, prin întâlniri, discuții, argumente umanitare. În plus, la acest efort vom adaugă și un stimulent financiar în cuantum de 1000 de euro, sub formă tichetelor de masă și/sau cadou, din care donatorii pot procura medicamente (vitamine, minerale), alimente necesare revenirii tonusului dar și alte produse necesare. Suntem în pandemie, deci într-o situație excepțională. Chiar dacă, în timpuri normale, legislația privind donarea nu prevede și stimulente financiare, acum suntem într-o situație de excepție. Prin urmare, este nevoie de o excepție de la lege, pentru a salva cât mai multe vieți”, a mai scris Firea.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL