Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gabriela Firea PIERDE teren în Capitală. Nicușor Dan, PREFERAT pentru Primăria Generală de 54,5% dintre bucureșteni - sondaj INSCOP

Thursday, 02 July 2020, 14:30 Sursă: realitatea.net

 

Viitorul primar general al Capitalei - sondaj INSCOP

Peste 67% dintre bucureșteni ar ieși la urne pentru alegerile locale din toamnă. Potrivit sondajului INSCOP, Gabriela Firea ar fi devansată de Nicușor Dan cu aproape 9% la alegerile pentru Primăria Generală a Bucureștiului.

Între singurii candidați anunțați oficial în cursa pentru fotoliul de primar general al Capitalei este o diferență de 8,8% puncte procentuale, dacă Nicușor Dan ar fi susținut de PNL, USR-PLUS și PMP, iar Gabriela Firea de PSD, Pro România și ALDE.

Procentul bucureștenilor care au spus că vor veni la vot și au o opțiune de vot de 67,3% din eșantion, potrivit sondajului INSCOP.

Imagine

Mandatul de primar general al Gabrielei Firea: plusuri și minusuri

Potrivit sondajului INSCOP, 56,1% dintre respondenți au spus că lucrurile merg într-o direcție greșită în București din punct de vedere administrativ, în timp ce 40,3% au spus că merg în direcția corectă.

Imagine

Care sunt problemele bucureștenilor - sondaj INSCOP

Cele mai mari probleme care îi afectează pe bucureșteni sunt, potrivit sondajului INSCOP, aglomerația din trafic, poluarea, corupția din administrație, infracționalitatea și scandalurile, mizeria, precum și lipsa parcărilor.

Dintre acestea, pe primele locuri, într-un TOP 3, sunt: aglomerația din trafic, poluarea, corupția din administrație.

Aproape jumătate dintre participanții la sondaj își doresc ca în următorii ani de zile să fie rezolvată problema traficului rutier și proiectele de infrastructură. Peste 20% dintre bucureșteni au spus că sunt afectați de infracționalitatea, scandalurile, consumul de alcool și droguri în cartiere, de mizeria din oraș, de lipsa parcărilor, de drumurile proaste și de lipsa spațiilor verzi și a locurilor de joacă. 

41,7% dintre bucureșteni doresc eliminarea corupției din primărie, 34,4% vor reducerea poluării și 32,9% cer îmbunătățirea sănătății publice prin construirea unui spital mare.

Bucureștenii mai vor extinderea spațiilor verzi, asigurarea siguranței cetățenilor, crearea de noi parcări, curățenie, stoparea construcțiilor ilegale și rezolvarea problemei legată de încălzire și apă caldă.

10,6% dintre bucureșteni s-au arătat deranjați de costurile la întreținere și doar 16% de construcțiile ilegale sau excesive.

Imagine

Doar doi candidați au fost anunțați oficial până acum pentru alegerile pe București: Gabriela Firea (PSD), care ar fi susținută și de ALDE și Pro România, și Nicușor Dan (PNL și USR), susținut și de PMP. Alegerile locale urmează să fie organizate la sfârșitul lunii septembrie. Toate partidele au acceptat ca data alegerilor locale să fie 27 septembrie. 

Datele din sondajul INSCOP au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului fiind de 1120 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL