Coronavirus - România: 32079 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gabriela Firea, ANUNȚ despre podul Nicolae Grigorescu. Când va putea fi folosit

Friday, 05 June 2020, 13:22 Sursă: realitatea.net

 

„Un proiect blocat 6 ani, relansat de echipa mea, este aproape gata! Se fac ultimele lucrări la Podul Nicolae Grigorescu! Bucurestenii si vizitatorii îl vor putea folosi din această vară. Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, care constă în lărgirea Bulevardului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, lărgirea trotuarelor și construirea unui pasaj peste Dâmbovița este aproape gata, iar circulația va fi deschisă curând. După finalizarea lucrărilor de înălțare a liniilor de înaltă tensiune, care nu au fost prevăzute în proiectul inițial, constructorul a intrat la realizarea ultimelor detalii la pod și drum”, a anunțat vineri, pe Facebook, Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a descris ultimele operații înaintea deschiderii dinn vară - punerea ultimelor straturi de asfalt între Bulevardul Nicolae Grigorescu și pod, realizarea marcajelor rutiere, „rețeaua de iluminat public este funcțională, iar zilele acestea va fi conectată în sistem semaforizarea”, dar și că, „în paralel, a fost finalizată rampa de urcare pe pod și se lucrează la cea de coborâre”.

„În ceea ce privește continuarea proiectului, până la Șoseaua Vitan Bârzești, studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și culoarul de exproprieri sunt aprobate. A fost emisă și hotărârea de Guvern prin care Primăria Capitalei preia de la MAPN o suprafata de teren din zona respectivă, iar acum urmează transferul de proprietate. Noua arteră va avea o lungime de 1,3 km, 6 benzi și 3 stații de autobuz. Lucrările se estimează că vor costa 63 milioane lei”, mai arată Firea.

Gabriela Firea mai spune că proiectul a fost blocat aproape șase ani din cauza exproprierilor și a studiului de fezabilitate „întocmit prost”.

„Nu s-a ținut cont de toate condițiile din amplasament (rețele edilitare, colector care însoțește Dâmbovița) și nici nu a fost prevăzută inițial ridicarea liniilor de înaltă tensiune din zonă. Pentru continuarea investiției (până la Șoseaua Vitan Bârzești - n.red.), s-a dispus relocarea tuturor rețelelor de utilități, finalizarea exproprierilor, întocmirea unui studio de coexistență între Enel și Transelectrica și încheierea unui contract de proiectare și execuție prin care să se înalțe liniile de tensiune. Având în vedere că din proiectul tehnic lipseau partea de semaforizare, de iluminat și separatoare de sens, au fost contractate și executate și aceste lucrări”, a mai comentat primarul general al Capitalei.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL