Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gabriel Oprea, mesaj de Ziua Pompierilor

Friday, 13 September 2019, 11:06 Sursă: REALITATEA.NET

13 septembrie, Ziua Pompierilor, este o sărbătoare a recunoștinței și a onoarei, o sărbătoare a bucuriei triumfului vieții. 

Acești profesioniști curajoși, adevărați eroi ai zilelor noastre, își asumă riscuri zi de zi, gestionând cele mai dificile situații. Prin măsurile complexe desfășurate în sprijinul comunităților pe care le slujesc, pompierii militari formează una dintre structurile de bază ale domeniului securității naționale. Misiunile lor nu înseamnă doar stingerea incendiilor, ci mult mai mult, pentru că riscurile și vulnerabilitățile la adresa securității publice s-au diversificat, iar structurile pentru situații de urgență s-au adaptat acestor noi tipuri de misiuni. Este și motivul pentru care pompierii se situează mereu pe primul loc în încrederea populației.

În lupta pentru salvarea de vieți, în lupta cu minutele, pompierii militari au plătit tributul suprem, fiind un exemplu de curaj și sacrificiu. De aceea astăzi, gândurile mele se îndreaptă și către cei care și-au dat viața, către acei eroi pompieri militari căzuți la datorie.

La multi ani, bravi pompieri!


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL