Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Funeralii Regina Ana: ce reprezentanţi ai Caselor Regale sunt aşteptaţi. Mari surprize

Thursday, 11 August 2016, 16:35 Sursă: REALITATEA.NET

Peste 3.200 de persoane au participat la priveghiul public organizat în memoria Reginei Ana, joi, la fostul Palat Regal de pe Calea Victoriei. "Familia Regală e un simbol", "Monarhia e normalitate", "Dispariţia ei este un gol" şi "A fost o mare doamnă" sunt câteva dintre frazele rostite de participanţii la eveniment, care şi-au exprimat regretul faţă de decesul soţiei Regelui Mihai.

La ora 21.00, sute de persoane încă aşteptau în faţa fostului Palat Regal de pe Calea Victoriei să îşi prezinte ultimul omagiu Reginei Ana a României. Printre ele se aflau regalişti declaraţi, copii cu Crucea Regală în piept, familii cu adolescenţi, foşti membri ai partidelor istorice, admiratori ai Casei Regale. Toţi stăteau la rând, într-o atmosferă solemnă, pentru a-şi lua rămas bun de la cea care a stat alături de Regele Mihai timp de 68 de ani, Regina Ana de România.

Conform Casei Regale, vor lua parte la funeralii: Alteţa Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei,  Alteţa Sa Imperială şi Regală Principesa Maria Astrid de Luxemburg, Arhiducesă a Austriei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Cristian al Austriei, Alteţa Sa Regală Maximilian, Mare Duce de Baden, Alteţa Sa Imperială şi Regală Principele Georg Friedrich al Prusiei, Alteţa Sa Imperială Marea Ducesă Maria a Rusiei,   Alteţa Sa Regală Principele Carlos de Bourbon, Duce de Parma, care va reprezenta şi Familia Regală a Olandei, scrie news.ro.

De asemenea, sunt aşteptaţi în România Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Martin al Austriei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Dominic al Austriei,  Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei şi soţul său, Baronul Hans von Holzhausen,  Alteţa Sa Regală Principele Eberhard de Württemberg, Alteţa Sa Serenisimă Principesa Anne de Ligne, Alteţa Sa Serenisimă Anita de Hohenberg, Contele Andreas de Bardeau,  Alteţa Sa Serenisimă Principesa Eleonore de Schaumburg-Lippe, Alteţa Sa Serenisimă Tatiana Radzvill, doamna Fruchaud, Dr. John Fruchaud.

Regina Ana va fi înmormântată sâmbătă, la Curtea de Argeş.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL