Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FRIPTURĂ DE MIEL. Reţetă friptură de miel la cuptor: trucul simplu ca să îţi iasă perfect!

Sunday, 21 April 2019, 10:25 Sursă: REALITATEA.NET

FRIPTURĂ DE MIEL. Toarnă bicarbonat de sodiu pe carnea crudă de miel. Este secretul celor mai buni bucătari

FRIPTURĂ DE MIEL. Bicarbonatul de sodiu este nelipsit din bucătărie, la fel ca sarea şi piperul. Puţini ştiu, însă, ce efecte are atunci când este aplicat pe o bucată de carne de miel.

Masează bucata de carne crudă cu bicarbonatul de sodiu, apoi las-o la frigider 3-5 ore. La final, se curăţă bine. Folosind acest TRUC, vei obţine o carne mult mai fragedă.

FRIPTURĂ DE MIEL.Carnea de miel este unul dintre alimentele preferate ale românilor în perioada Paştelui. Desi este un sortiment de carne roşie (care nu este foarte recomandată de către specialişti), carnea de miel este sănătoasă datorită conţinutului de seleniu. Iar lipsa acestui mineral în organism dublează riscul de astm. 

MESAJE DE PAŞTE 2018. Trimite şi tu MESAJE sau FELICITĂRI DE PAŞTE celor dragi: Hristos a Inviat!

FRIPTURĂ DE MIEL. Reţetă friptură de miel la cuptor. Friptura de miel la cuptor traditionala. Reteta pentru friptura de miel dupa reteta bunicii.

FRIPTURĂ DE MIEL. Reţetă friptură de miel la cuptor. INGREDIENTE: 1 pulpă de miel (de preferat pulpa din spate) de 2 kg cartofi noi 6-7 caţei mari usturoi 1 pahar mare vin alb 1 cană de apa 50 ml ulei de măsline sau floarea soarelui 2-3 crenguţe rozmarin 2-3 crengute măghiran proaspăt sare piper

Friptura de miel la cuptor traditionala. Reteta pentru friptura de miel dupa reteta bunicii

FRIPTURĂ DE MIEL. Reţetă friptură de miel la cuptor. PREPARARE:

Spălam pulpa foarte bine şi o ştergem cu un şervet de bucătărie. Curăţăm usturoiul şi-l tăiem în bastonaşe sau feliuţe. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, înţepăm adânc pulpă din loc în loc, pe ambele părţi. În găurile formate introducem usturoiul. Ungem pulpa cu ulei de măsline sau de floarea soarelui, o frecam cu sare şi piper din belşug şi o aşezam în tavă unsă şi ea cu câteva linguri de ulei. Adăugăm în tavă vinul şi apa călduţă şi pudram carnea cu câteva ace de rozmarin prospat şi cu câteva frunze de maghiran. 

Cum faci cea mai bună marinadă pentru friptura de Paște. Secretul deținut de marii bucătari

FRIPTURĂ DE MIEL. Reţetă friptură de miel la cuptor. Friptura de miel la cuptor traditionala. Reteta pentru friptura de miel dupa reteta bunicii

Acoperim tava cu folie de aluminiu şi o băgam în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru o oră şi jumătate. După primele 30 minute, scoatem tava din cuptor şi întoarcem pulpa pe cealalata parte. O acoperim şi o mai lăsăm încă 30 de minute la cuptor după care o descoperim din nou, o întoarcem şi adăugăm în tavă cartofii noi spălaţi bine dar necurăţaţi, plus încă câteva ace de rozmarin şi maghiran. 

Toarnă bicarbonat de sodiu pe carnea crudă de miel. Este secretul celor mai buni bucătari

FRIPTURĂ DE MIEL. Acoperim din nou şi mai lăsăm încă 30 minute la cuptor. După ultimele 30 minute, descoperim tava şi lăsăm pulpa şi cartofii la rumenit pentru încă 20-30 minute. În tot acest timp, avem grijă că sosul din tavă să nu scadă iar dacă se întâmplă acest lucru, mai adăugăm apa călduţă amestecată cu puţin vin.

Din 10 în 10 minute, ungem cu o pensulă pulpa cu sosul format în tavă. Când s-a rumenit frumos, stingem focul şi o putem servi.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL