Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Franța revine la starea de urgență sanitară, de vineri

Thursday, 15 October 2020, 00:19 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

În raportul Consiliului de miniștri se arată că agravarea epidemiei, ”o catastrofă pentru sănătate”, justifică declararea stării de urgenţă, care va permite autorităților să ia măsuri mai dure și mai rapid, proporţionale cu riscurile pentru sănătate. Miercuri, bilanțul din Franța indica 779.065 de cazuri de Covid-19 și 33.037 de decese. Față de ziua precedentă, infectările au crescut cu 22.590.

Ulterior, Președintele Emmanuel Macron a anunțat, într-un interviu televizat, restricții de circulație pe timp de noapte, între orele 21:00 şi 06:00, începând de sâmbătă, în mai multe metropole, între care și Paris.

”Restricţiile vor dura patru săptămâni şi vom merge la Parlament pentru a le prelungi până la 1 decembrie. Şase săptămâni este intervalul de timp care ni se pare util”, a anunțat şeful statului.

În intervalul menționat, francezilor li s-a recomandat să evite deplasările la rude sau prieteni și la restaurante. Deplasările esenţiale ar putea fi în continuare permise, fiind exceptat de la restricții și transportul public. Nerespectarea noilor reguli va fi amendată cu 135 de euro. 

Starea de urgenţă sanitară, care a fost ridicată pe 10 iulie, oferă un cadru legal pentru controlul anumitor restricţii, inclusiv pentru impunerea carantinei, amintește Agerpres.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL