Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FOTO/VIDEO Explozie PUTERNICĂ în Centrul Galațiului. Cinci persoane transportate la spital, una dintre ele cu arsuri GRAVE. Zeci de locatari autoevacuați

Thursday, 29 October 2020, 08:51 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Din primele informații, totul s-a petrecut la parterul blocului N1 aflat în spatele hotelului „Galați”. 

Potrivit lui Eugen Chiriță, purtător de cuvânt ISU Galați, în urma exploziei au fost înregistrate cinci victime, din care una a suferit arsuri pe mai bine de 50% din corp. Patru dintre ele au suferit traumatisme uşoare, însă chiar și așa s-a decis transportarea lor la spital. Alte 21 de persoane, printre care și trei copii, dar şi șapte vârstnici, au fost evacuate.

În momentul de față incendiul care a urmat exploziei a fost stins. Echipele de intervenție se află însă, în continuare, la fața locului. În plus, prefectul și comandantul ISU se află și ei la fața locului.  

În prezent se fac verificări pentru a se detecta cauzele producerii exploziei, din primele date fiind vorba despre o acumulare de gaze. În plus, aceștia urmează să stabilească și dacă oamenii se pot întoarce la casele lor odată ce incendiul a fost lichidat. 

Prefectul județului Galați, Eugen Cristache a afirmat că explozia s-a produs în această dimineață, în jurul orei 7:55, la demisolul unui bloc din Galați. Oficialul a confirmat că în urma deflagrației s-au înregistrat cinci victime, incluzând-o pe cea aflată în stare gravă, cu arsuri pe mai bine de jumăate din corp. Celelalte patru persoane rănite sunt în stare bună, spune Cristache.

În ceea ce privește persoanele evacuate, prefectul a precizat, la rândul său, că este vorba despre 21 de persoane  (3 copii, 7 vârstnici și11 adulți). 

Potrivit acestuia, s-a luat legatura cu primăria pentru a vedea unde vor fi cazate persoanele ale căror apartamente au fost afectate. Au venit si de la parchet si criminalisti la fata locului.

Eugen Cristache susține că structura blocului nu e afectată. Cele mai multe pagube s-au înregistrat în apartamentul în care s-a produs deflagrația, dar au avut de suferit și apartamentele vecine, precum și cele de la etajele 1 și 2, geamurile de la ferestre și balcoane fiind sparte.

 

Știre în curs de actualizare.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL